Слот машина Gladiator Road to Rome

4.6
Играй за реални пари

Слот игра Gladiator Road to Rome

Gladiator Road to Rome е популярна слот игра на Старогръцка тематика от софтуерния разработчик Playtech. Тя разполага с 5 барабана, 3 реда и 25 печеливши линии. В нея ви очакват безплатни завъртания, кеш награди, прогресивен джакпот. Ротативката е със средно ниво на волатилност, което означава, че печалбите са сравнително чести и с добри стойности.

Как се играе ротативката

В играта Gladiator Road to Rome залогът се настройва много лесно. След като го изберете, само трябва да въртите барабаните и да чакате да се появи печеливша комбинация. Ето и как става това: преместете мишката до полето „Total Bet” в долната лява част на екрана под самите рилове. Изберете желаната стойност на залога като използвате бутоните с минус и плюс отдолу. После вече сте готови да започнете играта си на избрания залог.

Натиснете големия бутон „Spin” в долния десен ъгъл. Ако имате някаква печалба след завъртането, стойността й ще се покаже точно в средата на екрана под барабан 3. Отляво на Spin бутона имате още две опции – Auto Play и Turbo Mode. Едната е за автоматична игра, а другата е за включване на режим за турбо (по-бързи) завъртания. Натрупаната стойност на прогресивния джакпот може да видите в горната част на екрана над барабаните. В случай, че имате още някакви неясноти относно правилата, кликнете на бутона „i” в долния ляв ъгъл, за да влезете в информационното меню и да прочетете всички подробности.

Символи в Gladiator Road to Rome

Символите в играта Gladiator Road to Rome са разположени върху каменни плочки на фона на впечатляващия римски амфитеатър – Колизеума. Най-ниски са символите карти 9, 10, J, Q, K и A. Останалите символи отговарят на образите на героите от историческия филм Gladiator. Ето и колко плаща всеки един от тях:

  • 9, 10 – плащат 100 кредита за 5 символа в линия
  • J, Q – пет броя в печеливша линия плащат 150 кредита 
  • K, A – пет символа плащат 200 кредита 
  • Tigris of Gaul (Sven – Ole Thorsen) – пет броя плащат 250 кредита
  • Proximo (Oliver Reed) – този символ също плаща 250 кредита за 5 броя
  • Lucilla (Connie Nielsen) – плаща 375 кредита за 5 символа
  • Commodus (Joaquin Phoenix) – плаща 500 кредита за 5 броя
  • Гладиатора – плаща 1000 кредита за 5 символа и замества всички символи без Scatter
  • Scatter – активира бонус с безплатни завъртания

Бонуси и печеливши комбинации

Всички печалби в слота Gladiator Road to Rome се изплащат от ляво надясно. Когато се паднат 3 символа Scatter на които и да са позиции се задейства рунд с 5 безплатни завъртания – така наречените Colosseum Free Games. При попадение от три Bonus символи на барабани 2, 3 и 4 пък се активира Gladiator Bonus. Появяват се 9 шлема и автоматично присъждат кеш награди. Всеки шлем може да даде бронзова, сребърна или златна награда. Ако се паднат 9 златни шлема се печели прогресивният джакпот.

Мобилна версия на Gladiator Road to Rome

Слот играта Gladiator Road to Rome има и мобилна версия, така че можете да я играете и от различни мобилни устройства. Достъпна е от телефони и таблети с операционните системи Android и iOS. Дори не е нужно да изтегляте допълнителен софтуер. Достатъчно е да стартирате ротативката през мобилния браузър.